info@puzzlegroup.mk | +389 2 609 1272

Калитеа – Халкидики (Грција)


6 ноќевања/ 7 дена

Калитеа

Калитеа (Халкидики) – е дестинација на која Puzzle ги започна своите летувања. На 80 километри од Солун, на источната страна на полуостровот Касандра, на долгите песочни плажи, опкружени со борова шума, лежи една од најголемите тајни на Халкидики, Калитеа. Тука може да ги видите најголемите и најлуксузните хотели на северниот дел од Грција. Плажите на Калитеа се меѓу најпосетените и добро организирани на Халкидики. Кристално чисто море и бујна вегетација нудат идеално опкружување за сите посетители. Плажата поседува неверојатна боја на песок и чиста вода. До нив има пристап по кратко пешачење низ Калитеа и нуди за секој по нешто. Едниот дел е покрај самите луксузни хотели, така што доколку сакате мирен одмор и фантастична услуга, можете да се стационирате тука. Вториот дел на плажата е по див, за оние кои сакаат не допрена природа и третиот дел, за нас најинтересен е party beach бар Almira  каде сме и стационирани и го поминуваме најголемиот дел тука и 99% од посетителите се од младата популација.

*Кликнете на сместувањата за повеќе информации

 

Сместување Тип на соба 05.07 – 11.07 11.07 – 17.07 17.07 – 23.07 23.07 – 29.07 29.07 – 04.08 04.08 – 10.08
Villa Anna Bill

1/5
1/4
1/3

89€
99
109

105
115
129

109€
119€
135€

115€
125
139

115€
125€
145€

109€
125€
139€

Villa Mavroudis

1/3
1/2

109
149

129
165

135
169

139
165

145
165

139
165

Цената на аранжманот вклучува:

 • 6 ноќевања во избраното сместување,
 • Превоз на релација според програмата (Скопје – Калитеа – Скопје)
 • Пратител на групата за време на аранжманот
 • Организациони и други трошоци на агенцијата.

Цената на аранжманот не вклучува:

 • Меѓународно патно и здравствено осигурување
 • Факултативни излети на дестинацијата
 • Индивидуални трошоци на патникот
 • Туристичка такса во Р. Грција е 0.5€ по соба на ден

НАПОМЕНА:

 • Цените од табелата се однесуваат на пакет аранжман (сместување со вклучен превоз) за тргнување од Скопје.
 • За превоз во сопствена режија, наведените цени од табелата се намалуваат во зависност од дестинацијата.
 • Аранжманот се резервира со уплата од најмалку 2000ден а остатокот од аранжманот се доплаќа во целост најдоцна до 15 дена пред тргнувањето.
 • Уплатите се вршат во денарска противвредност 1евро=62 денари.