+ 389 71 809 669
+ 389 71 809 669

Kефалонија

9 ноќевања/ 10 дена

Кефалонија е најголемиот остров од групите Јонски острови. Името го добило според својот изглед (остров со глава) – кефало на грчки значи глава. Интересната историја најдобро ја опишал Луис де Бернијер во својот бестселер “Мандолината на капетанот Корели”. Истоимениот филм со познатите Николас Кејџ и Пенелопе Круз во главните улоги го прославил овој остров ширум светот. Кефалонија има околу 250 километри долга плажа, а најпознатата е во заливот Митрос, која е една од петте најубави плажи во целиот Медитеран. Островот се состои од два поврзани дела, источен и западен помеѓу кои се наоѓа заливот Аргостоли.

Сместување Тип на соба 12.06 – 22.06 21.06 – 01.07 30.07 – 10.07 09.07 – 19.07 18.07 – 28.07 27.07 – 06.08
Vila Makedonia 1/5
1/4
1/3
1/2
145€
145
155
155€
165€
165
185
185€
185€
185€
205€
205€

215€
215€
235€
235€
255€
255€
275€
275€
255€
255€
275€
275€
Vila Zanza 1/2
175
205
225
255€ 295€ 295€

Цената на аранжманот вклучува:

 • 9 ноќевања во избраното сместување,
 • Превоз на релација според програмата (Скопје – Кефалонија – Скопје)
 • Траект (Килини – Порос – Килини)
 • Пратител на групата за време на аранжманот
 • Организациони и други трошоци на агенцијата.

Цената на аранжманот не вклучува:

 • Меѓународно патно и здравствено осигурување
 • Факултативни излети на дестинацијата
 • Индивидуални трошоци на патникот
 • Туристичка такса во Р. Грција е 0.5€ по соба на ден

НАПОМЕНА:

 • Согласно моменталниот став на Република Грција за патување за време на летото, агенцијата Puzzle Group Macedonia ве информира за можност за PCR тестирање по повластена цена за сите патници (инфо во агенција)
 • Оние кои ќе бидат вакцинирани со одобрена вакцина од Република Грција треба да ни достават потврда дека ја имаат и немаат трошоци за тест.
 • Оние кои имаат доказ за антитела исто така треба да ги приложат и немаат дополнителни трошоци за тест (информација подлежна на промена)
 • Цените од табелата се однесуваат на пакет аранжман (сместување со вклучен превоз) за тргнување од Скопје.
 • За превоз во сопствена режија, наведените цени од табелата се намалуваат во зависност од дестинацијата.
 • Аранжманот се резервира со уплата од најмалку 2000ден а остатокот од аранжманот се доплаќа во целост најдоцна до 15 дена пред тргнувањето.
 • Уплатите се вршат во денарска противвредност 1евро=62 денари.

Leave a Reply